Àpats a domicili de la Creu Roja per atenuar les situacions de risc

La Creu Roja a Catalunya ha repartit més de 43.000 àpats des de principis d'any


La Creu Roja ha repartit en el que portem d'any més de 43.000 àpats a domicili a persones grans en situació de vulnerabilitat. Concretament, la institució humanitària ha distribuït 43.571 àpats a 249 persones, a través de 8 assemblees locals i comarcals repartides pel territori català. Durant tot l'any passat, la institució humanitària ja va proporcionar 97.714 àpats a 339 persones en situació de risc.
Aquest servei s'adreça principalment a gent gran que, per la seva situació social, econòmica o de dependència no pot seguir una dieta equilibrada o té dificultats a l'hora de cuinar els aliments. El principal objectiu és proporcionar-los un àpat complert al dia sa i equilibrat com a complement de la seva alimentació i fer un seguiment de la seva situació a través del voluntariat de la Creu Roja.
 

Els aliments que es reparteixen ja estan cuinats i s'adapten a les necessitats específiques de cada usuari, de manera que les persones que necessiten una dieta específica (sense sal, sense sucre, sense gluten, triturats...) reben l'àpat més adient segons el seu cas.
 
Participació territorial
 
El Servei d'Àpats a domicili, el gestionen de forma local 8 assemblees de la Creu Roja a Tarragona, Cambrils, Reus, Lleida, Palafrugell, Pla de l'Estany, Palamós i Vilafranca del Penedès, de forma coordinada amb els serveis socials dels ajuntaments.
 
La majoria dels usuaris reben aquest servei de forma gratuïta, però en algun cas puntual, el servei està subjecte a copagament, de manera que l'ajuntament sufraga una part dels costos i l'usuari l'altra, en funció dels seus recursos econòmics.
 
Com a complement, algunes assemblees de la Creu Roja ofereixen a les persones beneficiàries del projecte un microones per escalfar-se el menjar, en cas que no disposin de l'aparell o no tinguin els recursos per adquirir-ne un.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article