La Taula del Tercer Sector posa en marxa la campanya 'Suma't a les ONG Socials'

El nombre de socis de les entitats no lucratives ha augmentat un 15% en 10 anys, però el voluntariat només un 3%


La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya  posa en marxa la campanya 'Suma't a les ONG Socials' per animar a la ciutadania a col·laborar amb les més de 7.500 entitats socials que hi ha Catalunya. La campanya pretén mostrar el treball de les entitats socials catalanes i promoure la participació, la col·laboració i el voluntariat en aquestes entitats. Per la Taula del Tercer Sector el moment polític, econòmic i social que viu el país ens obliga a ser més solidaris amb els col·lectius més vulnerables, i a fer visible i reconèixer la tasca de les entitats que els atenen.

Si parlem de xifres, en els últims 10 anys a Catalunya, mentre que hi ha hagut un augment del 15% de les persones que pertanyen a alguna entitat no lucrativa, el nombre de persones que hi col·laboren des del voluntariat només ha augmentat un 3%. A més, el percentatge de voluntaris que col·laboren amb entitats d'assistència a gent gran i persones amb discapacitat o en els àmbits de la pobresa, l'atur, l'habitatge i la igualtat racial s'ha reduït lleugerament. (*)
 
Si parlem de les donacions, mentre que a Espanya el nombre de donants equival a un 11% de la població, i a Catalunya aquest percentatge puja per sobre del 20%, encara són xifres que estan molt per sota d'altres països europeus, com Àustria (61%), Regne Unit (56%), França: (53%), Alemanya (40%) o Itàlia (33%) (**).
 
Durant els propers 10 dies la Taula del Tercer Sector emetrà espots de televisió i falques de ràdio en els principals mitjans de comunicació del país per donar a conèixer la campanya 'Suma't a les ONG Socials' a tota la ciutadania. També ha posat en marxa el portal www.donemelmillordenosaltres.cat, en el qual tothom que vulgui podrà consultar les ofertes de voluntariat que requereixen les entitats socials de Catalunya. Per a la difusió de la campanya la Taula del Tercer Sector ha comptat amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el diari Ara, Barcelona Televisió, La Xarxa, la Xarxa de Televisions Locals i Transports Metropolitans de Barcelona. A més, des de fa uns dies, i fins a finals de mes, hi ha 400 banderoles repartides pels carrers de Barcelona donant a conèixer la campanya. La impressió i difusió de les banderoles ha estat possible gràcies a l'Ajuntament de Barcelona.
 
La campanya 'Suma't a les ONG Socials' es clourà el proper dimecres 17 d'octubre amb un acte institucional, coincidint amb el Dia Internacional contra la pobresa. En l'acte institucional, ja hi ha confirmada la presència del conseller de Benestar Social i Família i de l'alcalde de Barcelona. L'acte se celebrarà al Centre Moral i Cultural del Poble Nou a les 18 hores.
 
* 'Valors tous en temps durs'. Dir. Javier Elzo i Àngel Castiñeira. Ed. Barcino (2011)
** Asociación Española de Fundraising- XII Congreso de Fundraising. 18-19 se setembre de 2012 (Barcelona).
 
Els mitjans que vulguin disposar de l'espot de televisió o de la falca de ràdio poseu-vos en contacte amb el Departament de comunicació de la Taula del Tercer Sector.
 
------------------------
La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització constituïda l'any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 31 federacions i agrupacions que representen prop de 4.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social.
 
El Tercer Sector Social fa referència a aquelles entitats no governamentals i no lucratives que treballen en el camp social. Actualment, a Catalunya aquest sector inclou 7.500 entitats, representa un 2,8% del PIB, compta amb 245.000 voluntaris, dóna feina a 100.000 persones i presta serveis a 1,7 milions de persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article