Una nova exposició posa al descobert els perills del consum de tabac entre els adolescents

L'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13,5 anys


L'exposició 'El tabac al descobert' versa sobre la prevenció del consum del tabac en els joves, pretén generar actituds contràries al tabac i el seu consum i refermar els joves que no hagin fumat mai en la seva posició. L'objectiu, doncs, és evitar o, si més no retardar, l'experimentació amb el tabac. S'ingaugurarà dilluns a dos quarts de 12 a la Sala Noble de l'Edifici del Rellotge de Barcelona i serà itinerant pels municipis de la província de Barcelona.

La població a la que s'adreça són els nois i noies de primer cicle de l'ESO, quan molts s'inicien en el consum o en les edats immediatament anteriors al moment de màxim risc, ja que dades recents indiquen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13,5 anys.
 
L'exposició consta de 10 plafons, cadascun d'ells d'una temàtica diferent, amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta proporciona contingut teòric previ a la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat durant la visita o immediatament després.
 
Un cop finalitzat el recorregut de l'exposició, els assistents podran participar en el joc "I tu què en saps? Juga i descobreix-ho" on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls hi proposa és veritat o mentida i aconseguir el màxim de puntuació possible.
 
A més, aquesta exposició compta també amb un web on es facilitarà tot el material en un format fàcil de descarregar (la guia de dinamització, els plafons, el joc interactiu) així com també, una sèrie de tallers complementaris per realitzar en dies posteriors a la visita, unes frases per al record per ajudar a generar més debat entre els alumnes sobre el tabac, així com també, enllaços d'interès per a qui vulgui saber-ne més.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article