Espectacles de qualitat per als més petits

'El més petit de tots', el vuitè festival internacional d'arts escèniques que el Mercat de les Flors organitza pensant en els infants


Des del 17 i fins el 25 de novembre els més petits tenen una cita al Mercat de les Flors en motiu d''El més petit de tots', una programació que inclou espectacles de música, dansa i objectes, que volen desenvolupar el vessant creatiu dels menuts. El festival també se celebra a Sabadell (on va néixer), Igualada, Olot, Lleida i Benicàssim.
 

La percepció en nens i nenes petits és extraordinària. Paren atenció a tot i qualsevol moviment o so els crida l'atenció. "Amb l'objectiu d'ajudar-los en el seu creixement creatiu i en el seu desenvolupament com a persones", segons Eulàlia Ribera, la directora, arriba a Barcelona "El més petit de tots", el vuitè festival internacional d'arts escèniques per als més petits.
 
Espectacles molt visuals
 
El festival porta al Mercat de les Flors una selecció d'espectacles per a nens i nenes d'entre 0 i 5 anys (també adreçats als pares) que tenen en comú que són "molt visualsi que es mouen en tres grans línies: la música, la dansa i el moviment, i els objectes".
 
És el cas d'H2O, una obra amb l'aigua com a protagonista, l'espectacle Sensacional, un esclat d'imatges i sons, el concert per a nadons, per a infants de fins a 3 anys.
 
La resposta dels petits davant aquests estímuls és "l'emoció", segons Ribera. La directora explica que s'han trobat amb petits "intentant entrar a l'espai escènic" o "abraçant els seus pares buscant la seva complicitat per després tornar a entrar en l'espectacle".
 
Pocs espectacles per a aquesta franja d'edat
 
"El més petit de tots" va néixer l'any 2005 a Sabadell, impulsat per la Sala Miguel Hernández. L'any 2010 es va sumar a la proposta el Teatre de l'Aurora d'Igualada, i enguany s'estén pel territori, ja que, a banda del Mercat de les Flors a Barcelona, també hi participen el Teatre Principal d'Olot, el Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida i el Teatre Municipal de Benicàssim.
 
La intenció és clara: ser un aparador per a les creacions artístiques adreçades a la franja 0-5, un sector artístic poc desenvolupat al nostre país.
 
Així, del 17 al 25 de novembre, els més petits tenen una cita amb unes propostes innovadores adreçades específicament a ells.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article