El Departament de Benestar Social i Família impulsa el document de bases d'una llei sobre no-discriminació

Es compleix amb el compromís adquirit a la Comissió d'Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya


El Departament de Benestar Social i Família ja està treballant en el redactat de la futura llei sobre no-discriminació. D’aquesta manera, la consellera Neus Munté compleix amb el compromís adquirit la setmana passada en la seva primera compareixença a la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya.
 

El text consistirà en un marc normatiu adequat per combatre l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i també altres situacions que provoquen discriminació. Vol ser una llei àmplia, on es garanteixi que tots els col·lectius susceptibles de patir desigualtats tinguin el dret a ser tractats amb igualtat i es treballi utilitzant els mitjans i les polítiques en les quals el Govern té competència.
 
Un informe jurídic encarregat per l’anterior govern ha donat el vist-i-plau a la transposició de les directives europees en matèria d’igualtat. D’aquesta manera, Catalunya farà un exercici de sobirania al desenvolupar unes competències que li atorga l’Estatut d’Autonomia, a l’hora que impulsarà una llei capdavantera i pionera a l’Estat.
 
La consellera Munté ha assegurat que aquest serà un “marc normatiu per lluitar contra tot tipus de discriminació, en el qual la lluita contra l’homofòbia hi tindrà un pes molt important”. Aquest text s’afegirà al desplegament del Pla interdepartamental, que impulsa l’Àrea per a la igualtat de tracte i la no-discriminació de persones LGTB del Departament, que permet una acció transversal de tot el Govern en favor de la igualtat, la no-discriminació i la lluita contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia d’una manera efectiva.
 
Així mateix, Neus Munté ha reiterat la voluntat “de mantenir una relació intensa, de col·laboració, de complicitat i de treball amb el conjunt de les entitats que configuren el Consell Nacional LGTB donant-los suport directe i indirecte”. “Com també seguirem commemorant institucionalment les jornades més significatives i donant suport informatiu i assessorament a les famílies amb fills o filles gais o lesbianes que ho sol·licitin, a través d’una entitat especialitzada”, ha afirmat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article