Munté aposta pel diàleg amb les entitats socials durant l'Assemblea General de la Taula del Tercer Sector

Representants de les 32 entitats membres de la Taula del Tercer Sector van participar a l'Assemblea General


La XXIX Assembla General de la Taula del Tercer Sector va començar amb unes paraules de benvinguda de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté reafirmant la voluntat de diàleg entre el seu Departament i les entitats socials del país. Munté va admetre ser coneixedora de les dificultats econòmiques que estan passant moltes entitats i va assegurar que treballa per resoldre els impagaments del govern català a algunes entitats del Tercer Sector Social. Paral·lelament, Munté va assegurar que la retallada del 7% dels funcionaris no afectarà als concerts amb els entitats socials, com en un primer moment s'havia dit. Durant la seva intervenció, Munté va anunciar que les propostes en la lluita contra la pobresa que la Taula del Tercer Sector, en el marc del Grup d'Inclusió, ha presentat al Departament, seran incloses en el futur Pacte Nacional contra la pobresa.

Per la seva banda, la presidenta de la Taula del Tercer Sector va presentar l'informe de la presidència del primer trimestres de l'any en el qual va destacar la molta feina feta per la Taula, les seves entitats i la feina feta amb altres agents socials i institucions: la presentació del ‘Full de ruta social' a 7 consellers, al president Mas i a tots els partits polítics, el Pla d'Inclusió de Barcelona, la ILP per al dació en pagament, la Declaració de males pràctiques de les Administracions Públiques en els programes socials, l'entrada al Consell de Treball Econòmic i Social... per citar alguns exemples.
 
Guiteras va ressaltar, en presència de la consellera Munté , que “com més a la una anem Govern i Tercer Sector, com més diàleg i cooperació hi hagi entre nosaltres, com més sintonia i complicitat tinguem... més podrem fer avançar Catalunya en la línia i la direcció que volem. Guiteras va apostar per “un Tercer Sector Social fort, cohesionat, pluralista i eficaç és una de les claus per superar la crisi social en la direcció d'una societat més democràtica, més justa i igualitària arrelada en els valors de l'ètica, la convivència i la dignitat de totes les persones, la solidaritat, la llibertat i el compromís cívic de la ciutadania”.
 
Durant el transcurs de l'assemblea es va aprovar per unanimitat:
 
- La liquidació del pressupost auditat de l'any 2012
 
- El canvi de substitució dels representants titular i suplent de COCARMI a la Junta Directiva. A partir d'ara, Marta Poll en serà la titular i en Francesc Pérez, el suplent.
 
- La de modificació del nostre Reglament en l'apartat de les quotes
 
A la part final del a XIXX Assembla, Josep Balletbò, membre de l'equip tècnic de la Taula del Tercer Sector va explicar el Projecte ‘Finan'3: Propostes per a l'enfortiment de les capacitats financeres del Tercer Sector Social'.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article