'Dos Rius', foment de treball en xarxa i integració social

Tres instituts del Bages Sud i AMPANS posen en marxa el projecte que s'emmarca dins el Pla educatiu d'entorn del Departament d'Ensenyament


Els centres de secundària del Bages Sud ( Col·legi El Roser i Institut Castellet, de Sant Vicenç de Castellet, i el SI Bages Sud, de Castellbell i el Vilar) han engegat durant aquest curs un projecte de col·laboració amb AMPANS dins del Pla Educatiu d'Entorn del Departament d'Ensenyament, per fomentar la inclusió social i el treball en xarxa.

Els centres de secundària d'aquesta zona de la comarca participen, a través dels seus dinamitzadors esportius i professors, en un projecte conjunt amb joves del Centre Ocupacional La Llum d' AMPANS, amb l'objectiu de compartir experiències i aprendre els uns dels altres.
 
El projecte rep el nom de Dos Rius per la confluència geogràfica dels rius Cardener i Llobregat al seu pas pel terme municipal de Castellgalí, però també pel valor simbòlic que representa la col·laboració i l'acostament de dues realitats de la nostra societat: els adolescents dels instituts i els joves amb discapacitat intel·lectual.
 
El desenvolupament del projecte va començar amb una exposició per part dels tècnics d' AMPANS als instituts sobre la discapacitat intel·lectual, i va continuar amb visita a AMPANS, per part dels alumnes i mestres dels instituts, en la qualvan ser rebuts pels joves de l'entitat, que els van explicar el seu dia a dia i van compartir diverses dinàmiques.
 
Demà divendres, 10 de maig, continuaran les trobades previstes dins del projecte Dos Rius. Per aquesta ocasió, un grup d' alumnes dels Instituts participants han dissenyat un itinerari pels municipis de Sant Vicenç i Castellgalí que es recorrerà conjuntament a peu. Després de la caminada, els joves dels instituts i d'AMPANS participaran junts en jocs esportius i dinàmiques que permetran entendre la discapacitat psíquica, física o sensorial, i fomentar l'empatia i els valors del respecte, l'ajuda i el treball en equip. Finalment, un dinar clourà la jornada d'aquest divendres. El projecte que, com us diem, rep el nom de Dos Rius també té un logo inspirat per una alumna que participa en el projecte i que s'ha estampat en unes samarretes que es distribuiran demà entre els participants.
 
Totes les parts implicades en el projecte, tant els 3 instituts com AMPANS valoren molt satisfactòriament l'evolució que està tenint el projecte encetat aquest curs i que tindrà continuïtat.
 
El programa de la jornada de demà divendres 10 de maig:
 
10.30h Trobada al Poliesportiu de Sant Vicenç de Castellet.
11.30h Recepció a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i inici de la
caminada.
12.00h Activitats esportives al Col·legi El Roser.
12.30h Recorregut fins a Dos Rius i la Torre del Breny.
14.00h Arribada a l' INS Castellet i dinar.
15.30h Cloenda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

eloy sanchez
1.

felicitats per aquestes propostes tant profitoses pel nostre joven. hos animo no tant sols a tenir èxit sinó contunuitat i fermessa en aquest àmbit.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article