300 entitats de Dincat denuncien un retrocés de 30 anys en els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament

Segons càlculs de l'entitat, la retallada en el sector és de gairebé 53 milions d'euros


"Estem fent un pas enrere en un moment en què encara no s'havia aconseguit la plena inclusió a la societat i la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. No podem deixar caure el que hem construït en dècades" ha assegurat Rosa Cadenas, presidenta de Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya), durant la roda de premsa que ha convocat avui l'entitat per denunciar els efectes de les retallades en el sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i les conseqüències socials que això està tenint.

Un any després de les mobilitzacions del 20-M a Barcelona, que van aplegar 15.000 persones a l’Arc del Triomf sota el lema "Això sí que no. Si ens retalleu, ens abandoneu", Dincat i les 300 entitats de tot Catalunya evidencien un retrocés de 30 anys en dos dels pilars fonamentals que garanteixen una vida digna i inclusiva: el treball i els serveis assistencials.
 
A l'aturada en la creació de places noves per atendre les necessitats del col·lectiu, perquè les administracions no poden destinar-hi més recursos, s'hi sumen les dificultats financeres que tenen les entitats per impagaments, retards i no actualitzacions d'IVA i IPC per part de les administracions. "Som l'última xarxa per a moltes persones. No pot ser que, a dia d'avui, encara no sapiguem com haurem d'afrontar el que queda d'any. Aquesta incertesa està posant en perill l'estabilitat econòmica i financera d'unes entitats, sense ànim de lucre, que no tenen marge de maniobra" ha recordat Francesc Durà, vicepresident de la Patronal Dincat. Magrat aquesta situació, les entitats -compromeses amb les persones, les famílies i el territori- estan assumint tota aquesta atenció, com ha explicat Lola de la Fuente, vicepresidenta de Dincat. "Estem finançant els serveis públics".
 
Segons càlculs de Dincat, la retallada en el sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament és de gairebé 53 milions d'euros. La xifra és un càlcul estimatiu a partir de la tisorada acumulada fins a l'any 2012 i tenint en compte que es manté la mateixa dotació pressupostària per al 2013 amb la incertesa que es puguin aplicar noves tisorades. A l'acte també s'ha presentat un vídeo que serà el punt de partida d'una campanya de sensibilització sobre les conseqüències de la política d'ajustos i que pretén conscienciar a la ciutadania. Clicar AQUÍ per accedir al vídeo, disponible al canal de Youtube de Dincat.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article