Entrenar a futbol sense barreres econòmiques

Football4all és un projecte social vol garantir l'activitat esportiva per a nens i nenes sense recursos.


Sharing Football és una empresa ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Va nèixer per crear una biblioteca munidal en la qual s'hi recopilaria tota la informació relativa al món del futbol. El projecte, que segueix en peu, s'ha ampliat amb nous objectius i és que Sharing Football ha començat a desenvolupar un projecte social perquè cap nen i nena deixi de jugar a futbol per falta de recursos. El projecte, conegut com a Football4all, s'ha iniciat al Club Esportiu de Salt, que compta amb 225 inscrits, el 80% dels quals no poden pagar les quotes. En total, la iniciativa vol donar cobertura a 5.000 nens i nenes de tot Catalunya i als clubs que els acullen per tal que els alumnes puguin finançar l'activitat esportiva que realitzin.

Football4all també demana als pares dels nens una implicació activa en el projecte i en la seva formació i els proposa assistir als partits i animar-los, entre altres exemples. Sharing Footblo considera que prendre consciència que l'esport, en aquest cas el futbol, és una poderosa eina de socialització i educació. L'empresa treballa juntament amb diversos clubs i miren de buscar finançament a partir de donatius a la pàgina www.potlatch.es. Les donacions van des de 5 euros fins a 5.000, i per cada donació es dóna al donant, empresa o particular, marxandatge del club, espais publicitaris, etcètera. 
 
Els nens i nenes potencialment beneficiaris d'aquestes ajudes hauran de presentar els seus expedients escolars i es controla l'assistència als entrenaments. S'estudiarà cada cas tenint en compte les seves possibilitats econòmiques i socials de les famílies. A cada nen, se li fa proves tècniques, físiques i psicològiques per estudiar les seves capacitats naturals, el potencial que tenen, i les posicions en les quals poden ser més efectius. Després se n'elabora un informe que s'entrega al possible club d'acollida. De moment s'ha treballat amb una desena de clubs gironins i barcelonins.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article