El Parlament aprova un protocol de detecció de malnutrició infantil

CiU i ERC han rebutjat que es cobreixi el 100% dels costos de les beques menjador als infants que ho necessitin.


El protocol de detecció de la malnutrició infantil era un dels punts destacats de la moció que ha presentat al Parlament el PSC, on també hi figurava una mesura per recuperar prestacions per tenir un fill a càrrec, en parts múltiples o en adopcions o acolliment. La cambra catalana ha aprovat per unanimitat implementar mesures del protocol durant el primer semestre de 2014 i treballar-ho amb professionals anitaris, educatius i de la xarxa de serveis socials. També està prevista la continuïtat del Programa Salut i Escola.


Tot i això, no totes les propostes del PSC han prosperat. No ho ha fet la proposta que feien els socialistes de "garantir" les beques menjador com a "dret subjectiu" perquè els nens de les famílies que no puguin fer front al pagament del menjador escolar la tinguin assegurada, cobrint el 100 % del seu cost en "els casos en els quals calgui". Concretament, la proposta no ha prosperat perquè si bé tenia els vots favorables de gairebé tots els partits de la cambra, ha obtingut els vots en contra de CiU i ERC, que s'han agafat a l'argument que es beques menjador ja estan garantides per a les famílies en situació de vulnerabilitat.

Aquests dos grups també han rebutjat recuperar "progressivament" les prestacions per fill a càrrec, parts múltiples, adopcions i acolliment per a famílies amb ingressos inferiors a 35.000 euros, proposta en la qual el PPC s'ha abstingut. La diputada de CiU Anna Figueras ha considerat que aquestes mocions buscaven "una vegada més seguir erosionant" l'executiu català que, ha dit, ja està implementant les mesures que demanen els socialistes en la iniciativa parlamentària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article