Suspesa l'ajuda econòmica per adopcions o parts múltiples

Aquest 2014 es suprimiran les prestacions per per part, adopció, acolliment o tutela múltiple, l'ajuda que concedia a les famílies que tenien dos o més nens al mateix temps.


Amb la suspensió d'aquesta ajuda s'acaba l'única prestació econòmica de caràcter universal d'ajuda a les famílies que seguia vigent a Catalunya, després de la supressió el 2011 de l'ajuda per cada fill de fins a 3 anys a càrrec. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté ha defensat aquesta mesura justificant que "Se suspèn la universalitat de l'ajuda però es manté en funció de la renda".

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), per la seva banda, s'ha queixat de la suspensió de l'ajuda i ha assegurat que "ontrasta amb les declaracions del Govern de que es mantenien les prestacions socials en els nous pressupostos" i ho considera "un càstig" perquè les famílies perden "l’única prestació econòmica de caràcter universal que seguia vigent a Catalunya".

El director executiu de FANOC, Raúl Sánchez assegura que "no pot ser que en moments de dificultats i d’una greu crisi demogràfica, el Govern suprimeixi les escasses prestacions que tenen les famílies", Sánchez ha dit que "el pitjor per al futur d'un país és jugar amb les polítiques de suport a les famílies, ni un sol país europeu ha disminuït les ajudes universals a les famílies durant aquesta forta crisi, és més, alguns les han augmentat: tots són conscients de que la família s’ha convertit en la primera ONG del país".

El Departament de Benestar assegura que les famílies que hagin tingut un part múltiple entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre del 2013 poden presentar la sol·licitud per obtenir la prestació fins al pròxim 31 de març. Aquesta ajuda implica un pagament únic de 663 euros en el cas de dos fills, de 1.020 euros en el cas de tres, i de 1.224 euros en el cas de quatre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article