Entre un 15 i un 20% dels joves tenen problemes d'addició a les noves tecnologies

El percentatge representa més del doble de la incidència d'aquesta dependència en la població en general.


El principal perfil de risc se situa entre els 12 i els 18 anys. L'addicció a videojocs en línia és una de les més fortes entre els joves i el principal problema és no admetre-ho. En aquest sentit, els joves afectats poden estar meś de vint hores setmanals davant de l'ordenador i, fins i tot en algun cas extrem, poden arribar a superar les 80 hores.

La cap d'Unitat de Joc Patològic de l'Hospital de Bellvitge, Susana Jiménez, explica que els símptomes d'alerta per aquest tipus d'addiccions són deixar de banda altres activitats lúdiques, perdre el contacte amb els amics fora de la xarxa, abandonar la pràctica de l'esport si se'n feia o deixar de compartir moments com els àpats amb la família.

Un dels principals problemes que Jiménez destaca és la poca concienciació dels joves i el seu entorn de patir aquest trastorn. Això no només complica el pronòstic sinó també el tractament, ja que els joves hi van obligats o bé amb poca motivació per canviar de conducta. Per això, el tractament busca la complicitat dels joves i els familiars i intenta negociar els límits, millorar la motivació i implicar els familiars compartint-hi estones davant de l'ordenador.

Amb el tractament adequat, més d'un 80% dels addictes se'n surten.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article