Augmenta el consum d'alcohol entre els joves

Els estudiants de Secundària comencen a beure una mica més tard que fa uns anys, gairebé als 14 anys. Però hi ha més joves que beuen, el 81% ho ha fet en l'últim any.


Les dades estan extretes de l'Enquesta Escolar sobre Ús de Drogues en Estudiants d'Educació Secundaria (Estude) i les ha facilitades el Ministeri de Sanitat. Segons l'estudi, el consum ha augmentat fins a un 83,9 per cent, nou punts percentuals per sobre de les dades de fa dos anys i ho ha fet especialment entre joves de 14 i 15 anys.

L'enquesta biennal inclou 27.500 estudiants d'entre 14 i 18 anys de 750 instituts o centres de formació de l'Estat espanyol. L'informe constata que sis de cada deu estudiants s'han emborratxat alguna vegada, cinc de cada deu ho va fer en l'últim any i tres de cada deu en l'últim mes.Si bé s'ha elevat l'edat de consum d'alcohol dels 13'7 als 13'9 anys, l'edat continua sent primerenca, segons els responsables de l'estudi.

L'estudi destaca la facilitat que tenen els joves per accedir a l'alcohol. Un 61,8% ho adquireixen en supermercats i un 57,7% en bars o pubs, tot i tractar-se d'establiments en què la venda a menors està prohibida. Quant al lloc on el consumeixen, sis de cada deu ho fan en bars i pubs i cinc de cada deu en discoteques, el 57% en espais oberts.

Per primera vegada, l'estudi també pregunta per l'anomenat 'botellón', que revela que més de la meitat dels menors, un 53'3%, l'han practicat l'ultim més i un de cada quatre adolescents de 14 anys hi ha participat. Segons l'estudi, els joves perceben l'alcohol com una substància menys perillosa, però en canvi augmenta la percepció del risc del tabac. Un 90% consideren que fumar diàriament és perillós.

Pel que fa al consum de drogues, es confirma la tendència descendent en el consum de cànnabis (un 36% en l'última dècada) i de cocaïna (60% en els últims deu anys), tot i que augmenta el dels hipnosedants, amb i sense recepta, d'acord amb el que succeeix amb la població en general. El consum de tabac, alcohol i hipnosedants està més estès entre les noies, però són els nois els que en fan un consum més intens.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
1.
JO tin una idea se els joves beure alcohol es normal per els , es que a casa seva veuen molt com els seus pares beuen tambe alcohol . Si els joves fumen será que ban apendra dels seus pares a casa . SI Els Joves beuen poden beure Alcohol als carrers dels Pobles i ciutats sense cap problema ES CULPA DE LES POLICIAS I AJUNTAMENTS quels deixen fer EL BOTELLON Miren cap unaltra lloc no els importa pas ES Poguin acaba ben BORRATXOS .. Politics falsos no tota la culpa es dels JOVES Si poden VEURE ALCOHOL PER LAS NITS Als carrers la culpa es de Ajuntaments i Govern Català que no hu vol PROHIBIR no vol ordenar ala policía hu impedeixi . MANO DURA Contra el ALCOHOL ALS MENORS ALS CARRERS ho gent gran al carrer no sa de beure alcohol a cap hora ni de dia ni de nit
  • 3
  • 0

Comenta aquest article