Neix l'OPRAX per frenar els discursos xenòfobs i racistes

L'objectiu és evitar aquests argumentaris en les línies polítiques dels partits que es presentin en les properes eleccions municipals


En les últimes eleccions europees alguns partits d'extrema dreta, xenòfobs i racistes, han aconseguit una important representació a la cambra. Per això, des de SOS Racisme s'ha iniciat una nova campanya per intentar frenar aquest tipus de discursos. 

Amb la creació de l'Observatori de Polítiques Racistes i Xenòfobes (OPRAX) es vol intentar evitar que aquest tipus de partits aconsegueixin representació en les properes eleccions municipals catalanes que se celebraran a la primavera del 2015. OPRAX vol esdevenir una plataforma per analitzar els discursos polítics racistes i xenòfobs als municipis de Catalunya per tal de frenar que aquest tipus d'argumentaris.
 
OPRAX treballarà, sobretot, en aquells municipis que ja hi ha regidors de Plataforma per Catalunya. A més, vol esdevenir un espai obert perquè tothom qui ho vulgui pugui esdevenir observador de l'Observatori i alertar d'aquells comportaments o opinions racistes. 
 
D'altra banda, han inclòs la ciutat de Badalona com un cas específic pel conjunt de vots que el  PP i de PxC aconseguiren en les últimes eleccions municipals del 2011. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article