S'obre el Servei d'Acompanyament financer per a entitats, Finan3

Aquesta iniciativa està impulsada per entitats del Tercer Sector de Catalunya amb la voluntat d'ajudar a millorar la gestió econòmica de les organitzacions.

Aquest mes de juny ha obert un servei gratuït d'acompanyament financer, i també avalarà crèdits dels bancs a entitats socials. També estrena web: www.finan3.cat.

I una de les primeres solucions que es posa a disposició del conjunt del Tercer Sector Social és el Servei d’Acompanyament Financer, per ajudar a millorar la seva gestió econòmica i financera, guanyar solidesa financera i créixer. En funció de les  necessitats de cada entitat sociañ en l’àmbit financer es poden triar entre les dues modalitats següents:

Servei Bàsic: Servei gratuït per a entitats socials en risc de continuïtat o que afronten dificultats en la seva gestió econòmica-financera. Finan’3 oferirà  orientació i acompanyament professional per redreçar la gestió econòmica i ajudar a millorar la relació amb les entitats financeres, acompanyant a l’entitat social en tot el procés per renovar o millorar les línies de crèdit.

Servei Plus: Servei a preus avantatjosos per a entitats socials financerament estables que busquen millorar o ampliar la seva activitat. Finan’3 ofereix un acompanyament altament especialitzat per incrementar la vostra eficiència i solidesa financera i desenvolupar nous projectes

La nova cooperativa, Finan3 vol donar resposta a les quatre mancances financeres de les entitats socials detectades els últims mesos i conjugar l’acompanyament financer a les entitats del sector, la prestació de garanties per facilitar l’accés al crèdit i buscar nous instruments per a finançar activitats. Aquestes mancances passen per: una baixa qualificació de les garanties (els imports que les AAPP deuen a les entitats socials), una escassa capitalització o volum de fons propis, una insuficient desenvolupament de fórmules alternatives de finançament i carències en la gestió econòmica i financera de les entitats socials.

Finan3, que actualment ja compta amb 18 entitats sòcies, ja ha arribat a acords de col·laboració amb entitats de banca ètica o social, amb  la banca convencional i les principals administracions públiques del país.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article