MarketPlace 2014, la cita del voluntariat a Catalunya

El Born Centre Cultural de Barcelona acollirà dilluns vinent, 20 d’octubre, l’acte central de la Capital Europea del Voluntariat


Barcelona és, durant tot aquest any, la Capital Europea del Voluntariat. El Marketplace Europeu  2014, Voluntaris + causes + empreses (MP2014) que tindrà lloc dilluns 20 d’octubre, just d’aquí a una setmana, al Born Centre Cultural, és l’esdeveniment central d’aquesta celebració, que també forma part dels actes commemoratius del Tricentenari.

Darrera de la iniciativa hi ha la Federació Catalana de Voluntariat Social (voluntaris.cat) que organitza, de forma bianual el Marketplace amb l’objectiu de facilitar un espai on voluntaris, entitats i empreses amb Responsabilitat Social puguin compartir les seves experiències i busquin punts de trobada per a col·laborar.

El MP2014 d’enguany obrirà les portes a dos quarts de deu del matí i clourà la jornada a les set de la tarda. L’entrada al recinte del Born CC és gratuïta i els visitants que s’hi acostin podran passejar-se pels més de 70 estants de l’Espai Firal que s’instal·larà al Born CC i de les XX activitats que s’hi han organitzat.
 
Espais i activitats

El MarketPlace estarà format per cinc espai que donaran cabuda a diferents iniciatives. De manera transversal i durant tot el dia, l’Espai Firal acollirà estants d’entitats socials, d’empreses que mostraran els seus projectes de Responsabilitat Social, de Centres Especials de Treball i empreses d’inserció, de plataformes vinculades a la promoció de la RSE a Europa, Espanya   i Llatinoamèrica i finalment també tindran un espai les institucions i promotors de la jornada.

Paral·lelament, a l’Espai Diàlegs s’hi congregaran destacades personalitats del món social, polític, acadèmic i empresarial que debatran i abordaran el rol del voluntariat en els seus àmbits: empresa, món local, ocupació, participació ciutadana i clubs de futbol professional.  L’Espai Connecta buscarà precisament relacionar diferents sector a través de trobades dinàmiques i originals on empreses i entitats explicaran els seus projectes i donaran alguns exemples de bones pràctiques en RS. 

Més enllà de crear sinergies, el MP2014 també vol ser un punt de reflexió. Amb aquesta idea, l’Espai Reflexiona agruparà de nou entitats i empreses que reflexionaran sobre temes com el voluntariat corporatiu o les línies bàsiques de l’exercici de la RS d’Empresa. Finalment, la jornada no oblidarà la part més pedagògica i per això a l’Espai Aprèn s’hi faran activitats per millorar les tècniques comunicatives de les entitats, s’hi presentarà una guia per a la implementació d’un model de RSE o s’hi avaluarà entitats que presentaran els seus projectes davant empreses i institucions públiques i privades.

Podeu trobar més informació de les activitats del MP2014 en aquest enllaç.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article