Només un 4% dels discapacitats tenen contractes no subvencionats

La UGT presenta un informe sobre la situació laboral de les persones amb diversitat funcional a Catalunya


En motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la UGT ha presentat aquest dimarts l'informe ‘Les persones amb discapacitat i el mercat de treball a Catalunya’ amb dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació. El sindicat calcula que l'any 2013 hi havia 259.539 persones amb diversitat funcional a l'atur, de les quals 10.485 encara estaven a l'atur aquest passat mes de setembre. Aquesta dada suposa un 3'7% més respecte l'any passat perquè, com subratllen des d'UGT, la contractació de discapacitats és "gairebé testimonial".


 

De gener a octubre de 2014 es van signar 9.494 contractes per a persones amb diversitats funcionals, una xifra que representa el 0,46% del total de la contractació a Catalunya. El 96% de les contractacions s'han fet sota mesures positives per a les empreses, és a dir, o bé en centres de treball o bé mitjançant contractes bonificats. No obstant aquests beneficis, el 88,3% de la contractació en CET és temporal, una situació habitual entre aquestes persones perquè en general  els contractes temporals suposen un 29,1% i els d’obra i servei un 21%. La secretaria de Estat de Benestar i Treball de la UGT de Catalunya, Laura Pelay, responsable de presentar l'informe, ha destacat que només un 4% de les persones amb discapacitat i ha demanat que s'aposti per la inserció d'aquest col·lectiu en el mercat laboral ordinari.

El document també desgrana la realitat salariat de les persones amb diversitat funcional a Catalunya. El salari mínim anual brut del col·lectiu ha estat un 11’5% inferior que els de la resta de treballadors els primers mesos d’aquest any. Entre les persones que reben una prestació més baixa es troben les que pateixen discapacitat intel·lectual o mental. El perfil més comú d'aturats del col·lectiu són dones de 45 anys en atur de llarga durada. No obstant, Pelay, ha afegit que és probable que les xifres siguin més altes, ja que el desànim fa que aquestes persones ni tan sols facin l’esforç d’apuntar-se. Les dades són preocupants, segons UGT perquè alerten que el nombre de persones amb discapacitat entre la població activa és d’un 5,21%.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article