Programa pilot per acabar amb els 'nini'

El Departament d'Ensenyament implanta una FP bàsica compatible amb l'ESO


La Generalitat ha implantat aquest curs un programa pilot a quatre centres catalans que pretén adaptar-se a joves abocats al fracàs escolar perquè puguin fer una Formació Professional (FP) bàsica alhora que es treuen l'ESO. Aquest pla compta amb una acció tutorial intensiva de més de 100 hores per curs que permet als joves sentir-se acompanyats durant l'estudi, i unes pràctiques a empreses durant el segon any.

La iniciativa que té aquesta FP bàsica, a més de la forta acció tutorial, és que 0 dóna l'opció als joves de també poder treure's el certificat d'ESO. D'aquesta forma, garanteix un futur accés a continuar estudiant la formació superior, i així acabar amb els nini.

Aquest programa està tenint molt d'èxit entre els estudiants perquè té un plantejament diferent: els continguts estan integrats i amb la qual cosa no s'aprèn mitjançant classes magistrals sinó aplicant-ho en projectes pràctics.

Els instituts que acullen aquest programa són el Comte de Rius de Tarragona, el de Premià de Mar, el de Salt i el de Lleida. En els dos primers s'estudia electricitat i electrònica, al de Salt s'estudia serveis administratius i al de Lleida s'estudia perruqueria i estètica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article