3.000 dones participen en un programa de control del càncer de mama

L'Agència de Salut Pública de Barcelona recollirà dades a través d'un qüestionari amb l'objectiu de millorar els tractaments


L'Agència de Salut Pública de Barcelona (Aspb) està desenvolupant el projecte denominat Cohort Dama. La finalitat és estudiar l'evolució de 3.000 dones diagnosticades i tractades de càncer de mama en diferents hospitals de Barcelona per observar els factors que poden influir en la qualitat de vida i afectar l'evolució de la malaltia.

El programa consta d'un qüestionari confidencial de 40 preguntes sobre aspectes com les emocions, la qualitat i l'estil de vida, l'ansietat, la depressió, la nutrició, l'exercici, l'ús de teràpies alternatives i la satisfacció amb els serves sanitaris entre d'altres. Tot i que també es tindran en compte variables socials com ara l'origen cultural, el nivell social, el nivell d'estudi i el barri on resideix la pacient.

Finançada pels Fons d'Investigacions sanitàries del Govern Central i amb el suport de l'Institut Català de les Dones (ICS) de la Generalitat, la recerca analitzarà la informació recollida.

Reconeixement

Per agrair l'esforç i valorar el temps de les dones incloses a l'estudi, la cuinera Carme Ruscadella els regala un receptari conceptualitzat en el qual es tenen en compte els principis d'una dieta sana i els beneficis d'una correcta alimentació.  

El càncer de mama és el més freqüent entre les dones i representa el 30% de tots els tumors que pateixen i, malgrat que el nombre de casos ha augmentat significativament, també ho ha fet la supervivència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article