En marxa 2 programes perquè persones aturades millorin les seves habilitats

Acció Contra la Fam ha obert les inscripcions per dues noves edicions de Vives Emplea a l'Hospitalet de Llobregat i Sant Boi de Llobregat


Acció contra la Fam realitzarà a Catalunya dues edicions de Vives Emplea amb l'objectiu d'ajudar unes 50 persones aturades a potenciar les seves competències i habilitats per accedir al mercat laboral.

El programes es faran  Sant Boi de Llobregat i a l'Hospitalet de Llobregat a partir de febrer i l'únic requisit per participar-hi és està a l'atur i tenir «motivació i ganes de comprometre's», assegura l'organització humanitària en un comunicat.  

Amb l'ajuda d'una coordinadora-facilitadora, persona que els guia i dóna suport, els participants
treballen en equip, milloren les seves competències per a l'ocupació.

“Es tracta d'una forma diferent de buscar feina. Si bé una part important de l'aprenentatge per als participants de Vives Emplea és saber preparar un bon currículum o fer una bona entrevista, la major part suposa conèixer les seves potencialitats, saber quin objectiu volen aconseguir, motivar-se i millorar l'autoestima. Amb això ja tenen gran part del camí fet per trobar un treball”, explica Natàlia Anguera, delegada d’Acció contra la Fam a Catalunya.

El programa té una durada de cinc mesos i consisteix en sessions grupals de nou hores setmanals, a més de sessions individuals, contactes directes amb empreses i la participació en esdeveniments d’ocupació i tallers amb responsables de recursos humans d’empreses col·laboradores.  

El 50% dels participants del 2015 van trobar feina  

L'any passat a Sant Boi de Llobregat es va celebrar la tercera edició de Vives Emplea. El 50% dels participants han trobat feina des de llavors i la resta ha reprès els seus estudis per millorar el seu perfil professional.

Acció contra la Fam ha desenvolupat fins ara un total de 26 Vives Emplea a diferents ciutats de l'Estat,  com Madrid, Sevilla, Saragossa, i Onda. Gairebé 900 persones aturades han passat per aquests programes i ell 52% ja està treballant.

Inscripcions

Les persones interessades han de dirigir-se a la seu d’Acció contra la Fam o contactar amb la Rut Espinosa a través d'aquest correu electrònic o telèfon:  629535191 [email protected]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article