El govern i el CAC denuncien 10 blogs i 5 vídeos d’internet que inciten a la violència masclista

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya analitza en un informe el contingut de blogs com ara “Dominación machista” i “El Rincón del macho”


La Generalitat i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) han denunciat davant la Fiscalia Provincial de Barcelona 10 blogs i 5 vídeos d'internet per incitar la violencia masclista, desautoritzar les dones i tractar-les com objectes. 
 

El CAC ha presentat un informe en el qual analitza els continguts. El seu president, Roger Loppacher, assegura que tots vulneren “clarament el Codi Penal i són del tot inacceptables en una societat que aspira a l'eradicació absoluta de la violència masclista i a la plena igualtat entre homes i dones". No obstant, ha reconegut que encara que les publicacions siguin delictes, és “difícil” identificar qui hi ha darrere. Moltes de les pàgines s’ubiquen a l’estranger, cosa que dificulta l’acció de la justícia espanyola. 

Per exemple, s'ha analitzat un vídeo on s'explica amb detall quines són les regles que ha de seguir un home que pega la seva cònjuge. En altres pàgines es justifica l'ús del càstig físic envers les dones i s'hi inclouen una sèrie d'indicacions per exercir-lo.

Blogs com 'Dominación machista' presenten com a filosofia  de vida que l'home ha "nascut amb la missió d'adoctrinar la dona com a ser inferior destinat a respectar, servir i obeir i seguir l'home".

El web es presenta a si mateix com un "recurs perquè tot home pugui sentir-se orgullós del seu masclisme, usant aquesta doctrina per dominar i sotmetre la seva femella o femelles, que ha escollit de la seva propietat". Tanmateix, mostra imatges de dones sent obligades a exercir determinades pràctiques sexuals, acompanyats de frases com "el dolor et fa recordar qui et poseeix". 

Aquest tipus de missatges no són un fet aïllat. En el conjunt de les pàgines analitzades també s'ha constat la presència de continguts que banalitzen la violència masclista, ja sigui tractant-la com un fet normal o natural, o bé relativitzant o minimitzant les xifres de víctimes, o bé posant en qüestió, en alguns casos, les xifres oficials de víctimes.

Es tracta d’espais amb un nombre “notable de visites”. Només quatre dels blogs acumulen més d’un milió de visites, sent 'El rincón del macho' el que en té més -supera les 500.000.

La consellera de Presidència, Neus Munté, ha recordat que es tracta “d’un fet extremadament greu”, perquè no només es difonen “estereotips o prejudicis” que poden influenciar “com una gota malaia joves i grans”, sinó que a més els continguts “animen a atacar i amenaçar” les dones amb total “impunitat”, reduint-les a simples objectes domèstics i establint un “rol de superioritat” dels homes dins les parelles. 

Observatori de la igualtat de Gènere, a mig any vista 

La consellera Munté ha anunciat que "el Govern està treballant en la creació d'un Observatori de la Igualtat de Gènere, que farà seguiment de la imatge i dels estereotips de les dones publicats als mitjans de comunicació, a internet i a les xarxes socials". 

Munté ha reblat que "per al Govern l'eradicació de la violència masclista i l'assetjament sexual és una qüestió central que passa per eliminar les representacions vexatòries i discriminatòries de les dones en l'espai públic i comunicatiu". 


     
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article