Tarragona busca voluntaris per fer companyia a malalts durant les festes

Tarraco Salut ha aconseguit fins a 10 voluntaris que visiten a persones ingressades que no tenen familiars


Tarraco Salut és una entitat sense ànim de lucre que realitza acompanyaments hospitalaris. Durant l’any, una vintena de voluntaris fan visites a pacients de diferents hospitals que no tenen familiars per fer-los companyia. Enguany aquesta tasca també s’ha volgut mantenir durant les festes i fins a 10 persones s’han ofert per fer companyia a pacients i han acudit el dia de Nadal i Sant Esteve als hospitals per fer visites.

L’entitat, però, vol ampliar el nombre de voluntaris de l’experiència de cara a l’1 i el 6 de gener. Les persones a les quals atenen “són pacients que no tenen família i són dies que a l’hospital tampoc hi ha la quantitat de treballadors que hi ha normalment, molts serveis no es fan i els malalts estan encara més sols”, segons ha explicat a l’ACN la presidenta de Tarraco Salut, Elisabet Pedret.

Les visites es fan a l’Hospital Sociosanitari Francolí, a l’hospital Joan XXIII i a domicilis. El perfil majoritari dels pacients són gent gran però subratlla que també hi ha usuaris molt joves que, pels motius que sigui, els seus familiars no els poden atendre de manera continuada. En aquest sentit, Tarraco Salut té un programa a la planta de pediatria on els voluntaris intenten “que el nen oblidi que està en una planta d’hospital” i donar així també “un respir als pares o tutors”.

Voluntaris durant tot l’any

La crida de voluntaris que fa l’entitat per aquestes festes també s’estén de cara la resta de l’any. Pedret ha dit que ara bàsicament l’entitat busca gent “que surti a passejar o a prendre el sol amb els pacients perquè sortir una estona amb el malalt li pot canviar la vida”. L’objectiu de les visites és “estar al costat del malalt i donar-li suport sobretot amb el problema de la solitud”. Els acompanyaments a l'hospital duren fins que el pacient surt del centre hospitalari mentre que les visites a domicilis s'allarguen fins que finalitza el servei de mutu acord. Tarraco Salut busca persones que vulguin donar “una mica d’aquest temps que de vegades no sabem com omplir” i se sumin al voluntariat, que “enriqueix molt i aporta més del que dónes”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article