'Minuts.cat', una plataforma que premia dedicar temps a la comunitat

La iniciativa és la guanyadora de l'SmartCAT Challenge i fomenta la idea de ciutat col·laborativa premiant l'activisme de la població


Dedicar temps a la comunitat i ajudar els altres pot tenir una recompensa més enllà de la pròpia satisfacció personal. Amb aquesta idea ha nascut 'Minuts.cat', una plataforma que bescanvia els minuts dedicats a una tasca comunitària per activitats, serveis, descomptes o regals. La proposta ha estat la guanyadora de l'SmartCAT Challenge, un projecte per resoldre els reptes que s'han plantejat sis municipis catalans des de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat.

Fer companyia a la gent gran; impartir classes, tallers o donar repàs a estudiants; participar en el manteniment d’espais i neteja d’entorns naturals; o participar en activitats socials i d’organització d'actes són algunes de les activitats comunitàries més habituals. La plataforma 'Minuts.cat' vols que els municipis catalans puguin oferir a canvi d'aquestes activitats vals descompte en en bars, botigues o serveis; entrades per espectacles, obres de teatre i cinemes; o rebre un cop de mà d’un veí o veïna en tasques domèstiques i reparacions.

La idea és que els responsables de l'activitat realitzada puguin oferir aquests vals de 15, 30 i 60 minuts. La persona que ha fet l'acció comunitària pot registrar-se al web de Minuts.cat, inserir el codi dels vals i i bescanviar-lo per alguns dels "premis" que s'ofereixen. Cada oferta té un valor en minuts. L'objectiu dels impulsors del projecte és "identificar com connectar a la població amb els diferents sectors i entitats i fer de la prestació de serveis una oportunitat per millorar la cohesió social i el benestar comú, promoure l’economia local i la participació activa".

SmartCAT Challenge, la tecnologia al servei dels municipis

La plataforma s'ha començat a implementar, com a prova pilot, a la població del Figaró-Montmany (Vallès Oriental) amb el suport de l'ajuntament d'aquesta població i la Diputació de Barcelona. El projecte ha estat premiat per l'SmartCAT Challenge, una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’impulsar iniciatives tecnològiques a favor de la ciutadania. L'objectiu és que els municipis catalans presentin reptes i problemàtiques i que, des del món de la tecnologia, se'ls intenti donar resposta.

En concret, SmartCAT Challenge es va proposar donar resposta a cinc àrees liderades cadascuna d'elles per algun municipi català. Energia i sostenibilitat (Sant Cugat del Vallès), ciutats col·laboratives (Vilafranca del Penedès), salut i benestar (Terrassa), mobilitat urbana (Cambrils i Reus) i cultura i turisme (Calonge). A més del projecte 'Minuts.cat', SmartCAT Challenge també va premiar dos ampliacions mòbils el 'Daysk', que promou la mobilitat dels professionals i facilita el treball a distància i el 'Psonríe', que ofereix un servei anònim de teràpia psicològica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article