El CNJC recull la veu dels joves per dissenyar polítiques territorials

S’han programat 15 tallers arreu de Catalunya on aquests podran opinar i debatre sobre qüestions socials que els afecten


Els joves que formin part d’una entitat o moviment social tenen ara la possibilitat d’opinar i de debatre sobre qüestions socials que els afecten gràcies al procés participatiu '(Re)pensem-ho tot, construïm col·lectivament' que el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha iniciat aquest mes. La iniciativa contempla el desenvolupament de 15 tallers arreu del territori, la posada en marxa d’un qüestionari digital i l’organització d’un congrés els dies 13 i 14 de maig.

Segons l’organització, l’objectiu d’aquesta iniciativa és parlar sobre els diferents models de societat que els joves imaginen i recollir propostes per promoure canvis. Totes aquestes es tindran en compte a l’hora de redactar la 4a Carta Catalana de la Joventut, una eina d’incidència política per reivindicar les inquietuds, necessitats i propostes del moviment juvenil organitzat. Aquest document respon, precisament, a l'"aparició de noves necessitats en tots els àmbits, que han deixat obsoleta la 3a Carta", del 2003, apunta el CNJC.

Els diversos espais de participació serviran per abordar detalladament les 12 grans temàtiques que l'organització considera que "més preocupen a la joventut" amb l’objectiu de definir i influir en les polítiques públiques dels pròxims anys: educació, cultura, treball, habitatge, salut, participació i associacionisme, territorialitat i mobilitat, sostenibilitat, cohesió social, gènere, justícia global i comunicació i TIC.

El primer taller es va dur a terme el passat 17 de febrer a Girona i el segon el 20 de febrer a El Prat de Llobregat. Avui, 27 de febrer, a dos quarts de 7 de la tarda es farà el tercer a Vilafranca del Penedès i tota la ronda finalitzarà el proper 11 de març.

Cartes Catalanes de la Joventut

Les Cartes Catalanes de la Joventut recullen els debats i discussions que preocupen a les persones joves, així com propostes per transformar la realitat juvenil i marcs teòrics per analitzar-la. Són documents de consens que s’elaboren a partir de la participació oberta i transversal de joves i entitats juvenils d’arreu del territori. El CNJC agafa el compromís d'assumir el contingut de la Carta Catalana com a programa polític propi per als propers anys.

Els Plans d’Actuació Jove recullen algunes de les accions i objectius operatius que desenvoluparan durant els 3 anys següents les organitzacions juvenils per poder assolir els objectius i reptes que es fixa el Pla Nacional de Joventut 2010-2020. La voluntat del CNJC és que tots dos documents surtin fruit d’un procés participatiu ampli i transversal protagonitzat per joves i organitzacions juvenils.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article