L’Estat espanyol només ha acollit l’11% de les persones refugiades amb les que s’havia compromès

A 19 dies d’acabar el termini, 15.449 persones refugiades encara no han estat reassentades o reubicades


El govern espanyol té 19 dies per complir la seva promesa d’acollir 17.337 persones refugiades. Per ara, però, sembla difícil que pugui assolir-ho: només n’ha acollit l’11%. El 89% restant, que correspon concretament a 15.449 persones, estan encara pendents que l’Estat espanyol els faciliti el seu reassentament o la seva reubicació, en funció de si provenen de camps de refugiats o de països fronterers amb Síria.

Davant d’aquesta situació, la plataforma Veniu Ja ha impulsat una campanya de pressió per denunciar que l'Estat espanyol “no està complint els seus compromisos”. La principal acció que ha dut a terme ha estat col·locar en el nombre màxim de pàgines web, mitjans de comunicació i edificis públics un comptador per visibilitzar la manca de compromís del govern central.

 

210 persones han estat reubicades o reassentades a Catalunya

Segons dades de Veniu Ja, de les persones que l’Estat espanyol s’havia compromès a reubicar, 14.631 no han arribat encara, és a dir, el 92%. De les que s’havia compromès a reassentar, en canvi, són menys les que no han arribat: 818 (56%). Del total de persones que el govern espanyol ha acollit, 210 han estat reubicades o reassentades a Catalunya.

Tot i que el sistema d’acollida i asil encara és en mans de l’Estat, el Govern de la Generalitat està promovent, a través del Programa Català del Refugi, diverses accions per facilitar l’acollida dels refugiats. El programa de mentors n’és un exemple. Un programa que agrupa més de 1.000 voluntaris que s’estan formant per fer les tasques d’acompanyament a les persones refugiades amb l’objectiu de donar-los un cop de mà perquè siguin més autònoms en el seu dia a dia, trobin feina i puguin viure sense ajudes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article