Els universitaris tornen a sortir al carrer per demanar la llibertat dels presos polítics

Els estudiants es concentren a les principals capitals catalanes i paralitzen el centre de Barcelona


Els universitaris han tornat a sortir al carrer aquest divendres per demanar la llibertats del presos polítics, tant dels líders cívics Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, com dels consellers empresonats aquest dijous. Així, es concentren a les principals ciutats del país i paralitzen també el centre de Barcelona.

D'aquesta manera és com han aturat poc abans del migdia, centenars d'estudiants han tallat la calçada central i els laterals de l'avinguda de la Diagonal a l'altura de Palau Reial en ambdós sentits. A més de tallar la circulació dels vehicles per aquesta via, els estudiants tampoc deixen circular els combois del Trambaix, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

Quan faltaven cinc minuts per les dotze del migdia els universitaris també han tallat la Ronda de Dalt en sentit Llobregat a l'altura de l'accés 4 d'Horta Guinardó durant cinc minuts, cosa que ha provocat retencions importants, i també bloquegen amb la seva protesta la Gran Via. Així mateix, els estudiants de la UAB han aturat l'AP-7 i la B-30 durant un quart d’hora.

A Girona, els estudiants també tallen Gran Via Jaume I, davant la subdelegació del govern espanyol i demanen la “llibertats dels patriotes catalans”. I el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha reclamat l'alliberament mitjançant un comunicat. Josep Anton Ferré creu que “la destitució i l'empresonament del legítim Govern de Catalunya sorgit de les urnes no contribueix de cap manera a la convivència i a la cerca de solucions que pugui assumir una gran part de la població”.

A Lleida, unes 200 persones, entre estudiants, professors i personal d'administració serveis, s'han concentrat aquest migdia davant de l'edifici del Rectorat de la UdL. Una professora i una representant de l'estudiantat han estat les encarregades de llegir el manifest en el qual s'ha denunciat la “brutal repressió antidemocràtica que estan patint els catalans per part de l'Estat espanyol”. En aquest sentit, s'ha qualificat de “totalment intolerable” la decisió de l'Audiència Nacional.

Així mateix, la plataforma Universitats per la República donen suport a la vaga general que ha convocat la Intersindical per al proper dimecres 8 de novembre perquè consideren que “la lluita és l'únic camí“ per defensar els drets de la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article