La FaPaC llença una campanya perquè el 21-D sigui reconegut com a dia no laborable

La federació de pares i mares crida a entitats, organitzacions, sindicats, partits polítics i societat civil en general a sumar-se a la demanda i adherir-se al manifest


La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC), com a representant de més de 2.200 AMPA i prop de 500.000 famílies, ha llençat una campanya amb l'objectiu que el proper dijous 21 de desembre, jornada de les eleccions autonòmiques a Catalunya, sigui reconegut com a dia no laborable per a tothom per tal que es garanteixi l'exercici del dret a vot i es faciliti la conciliació laboral i familiar, com ja havia demanat divendres passat.

Segons la FaPaC, “aquestes eleccions se celebren en un context d'anormalitat política i reconèixer aquest dia com a no laborable ajudaria a què la jornada electoral transcorregués amb més normalitat”.

Així, la federació ha obert una petició a la plataforma Change.org per sumar signatures. A més, fa una crida a entitats, organitzacions, sindicats, partits polítics i societat civil a sumar-se a la demanda i adherir-se al manifest publicat al web.

Per la presidenta de l’entitat, Belén Tascón, el govern espanyol no ha tingut en compte les conseqüències que suposa per a les famílies, i també pels nens, el fet que el 21 de desembre, coincidint amb el final del trimestre, s’hagin convocat eleccions.

A aquestes dificultats, la presidenta de la FaPaC li suma, doncs, la complicació de conciliar la vida laboral i la familiar i per això considera que les eleccions haurien de ser en un dia no laborable. Lamenta també que s'hagi trencat el “consens social” de fer els comicis en diumenge o festiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article