Barcelona no acollirà l'Agència Europea del Medicament, que se'n va a Amsterdam

La candidatura de la capital catalana per acollir l'EMA ha estat eliminada en la primera ronda de votacions


Barcelona ha estat eliminada en la primera votació per escollir la ciutat que ha d'albergar la nova seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA), que ha d'abandonar Londres a causa del Brexit. Les tres ciutats finalistes en aquesta primera volta han estat Milà, Amsterdam i Copenhaguen.

Finalment s'ha acabat imposant Amsterdam, però ho ha fet per sorteig, ja que ha rebut els mateixos vots que Milà. Les dues ciutats ja havien empatat en l'anterior votació. La candidatura de Barcelona ha aconseguit 13 vots en la primera ronda, malgrat que estava entre les cinc ciutats preferides juntament amb Bratislava, Amsterdam, Milà i Copenhague.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, és a Brussel·les, així com també el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, i el director del Servei Català de la Salut, David Elvira. Tots han remarcat que la de Barcelona era la millor candidatura a nivell tècnic i, també, la preferida pels 900 treballadors de l'Agència Europea del Medicament.

Una vegada s'ha sabut l'eliminació de Barcelona, s'ha apuntat que la situació política podria haver influït en la decisió. Des del govern espanyol ho ha assegurat, per exemple, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que ha dit que tenia la "consciència molt tranquil·la" per la feina feta i ha avisat que d'altres, en referència al govern independentista de la Generalitat, "no poden dir el mateix".

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article