Un grup de joves amb Síndrome de Down realitza un Erasmus de deu dies a Roma

Tindran l'oportunitat de conèixer joves d’una altra cultura, i d’intercanviar reflexions sobre la discapacitat i la inclusió laboral


Un grup de deu joves catalans amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals s’estan preparant per a una experiència inèdita en la seva vida. A mitjans de gener faran una estada a Roma de 10 dies.

En aquesta sortida coneixeran el grup de joves que porta una pizzeria anomenada La Locanda dei Girasoli. Per això, el projecte s’ha batejat amb el nom “Un món de girasols”. Aquests deu joves catalans són la Marta i el Cristian, de Down Tarragona, la Noelia i el Sandy, de la Fundació Astrid 21 de Girona, la Núria i l’Arnau, d’Aura Fundació, l’Eva Maria i el Gerard, d’Andi-Down Sabadell, i el Ramon Xavier i el Joan, de Down Lleida.

Tots ells tenen entre 20 i 30 anys, requisit indispensable per participar en aquest intercanvi, cofinançat pel programa europeu Erasmus Plus. I els acompanyaran la directora i dues tècniques de Down Catalunya. En aquests deu dies els joves tindran la oportunitat de conèixer joves d’una altra cultura, i d’intercanviar amb ells reflexions sobre la discapacitat i la inclusió laboral.

 

 

El primer cop que viatgen a un altre país sense la família

Per ells serà també el primer cop que viatgen a un altre país, del qual també s’han hagut d’informar prèviament, sense l’empara i protecció de les seves famílies, per la qual cosa hauran d’assumir un plus de responsabilitat.

La iniciativa d’aquesta aventura va sorgir de La Locanda dei Girasoli, un projecte creat l’any 1999 per la cooperativa de treball I Girasoli amb la finalitat de trobar una sortida laboral digne a persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

La pizzeria està situada al barri de Quadraro, als afores de la capital italiana, i actualment dona feina a vuit joves amb discapacitat intel·lectual. A Roma és tan coneguda que en una recent audiència del Papa Francesc amb el sector de la discapacitat el càtering el va servir la Locanda dei Girasoli.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article