Ensenyament impulsa una vintena de programes d'innovació a escoles i instituts aquest curs

Els docents que hi participin rebran una certificació que computarà com a mèrit a la seva carrera professional

El Departament d'Ensenyament desenvolupa aquest curs 20 programes de diferents àmbits que tenen la innovació com a element central. Els centres i docents que hi participin, en aquests o en d'altres que ja estan finalitzant, tindran dret a una certificació d'innovació que computa com a mèrit a la seva carrera professional. Així, es reconeix la tasca del professorat implicat en la innovació com a eina per a la millora dels aprenentatges dels alumnes.

Programes com #Aquíproubuylling, el Magnet, el Tàndem, l'Impuls a la lectura, o els programes d'innovació i transferència de coneixement InnovaFP són alguns exemples d'aquestes iniciatives que tenen com a objectiu potenciar la innovació coma motor de transformació i millora del sistema educatiu. La creació i el contingut dels programes d’innovació són públics i cada any es declaren els centres participants amb dret a certificació.

En finalitzar el procés el centre presenta la memòria justificativa que evidenciï les actuacions realitzades i la consolidació de la innovació en els plans de treball del centre, junt amb la relació de professorat participant, memòria que és avaluada per la inspecció d’educació i la unitat impulsora del programa. Si l’avaluació és positiva, el Departament d'Ensenyament emet el certificat d’innovació al professorat participant.

En el curs 17-18 s’estan desplegant nous programes d’innovació (STEAM, Orientació i Tutoria, Apadrinem el Patrimoni, etc.) i es regularà el procediment de reconeixement dels projectes d’innovació pedagògica dels centres i les pràctiques educatives de referència dels equips docents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article