Som Fundació engega un projecte per promoure el voluntariat de persones amb discapacitat intel·lectual

Amb el lema #JoTbPuc la campanya busca que les persones amb diversitat funcional siguin autònomes i participin de la vida comunitària


Som Fundació vol que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin participar també de les tasques de voluntariat. Per això, ha engegat un nou projecte, amb el lema #JoTbPuc, amb l'objectiu que aquestes persones puguin participar de la vida comunitària i ser autònomes.

Des de l'entitat expliquen que una part essencial del projecte de voluntariat és justament que les persones amb discapacitat funcional es puguin integrar socialment i se les pugui dotar d'un nou rol: de rebre els suports a donar-los. Per això, també busquen ara altres entitats socials que vulguin incorporar aquestes persones voluntàries, de manera que la persona amb discapacitat s'apropa, a partir d'aquestes tasques, a altres realitats.

De fet, el projecte va tenir una primera prova pilot al Nadal, quan les sis primeres persones interessades , amb motiu de la celebració del Dinar de Nadal del 16 de desembre, es van encarregar de rebre i situar els 490 assistents a les taules que tenien assignades. Per a tot el grup va ser la seva primera experiència. “M’he sentit bé ajudant la gent” o “I, ara, quines coses més puc fer?” van ser algunes de les respostes dels voluntaris, que constaten que el voluntariat enganxa perquè els permet sentir-se útil.

La tasca indispensable dels voluntaris tutelars

A banda del projecte #JoTbPuc, la fundació disposa de voluntaris i voluntàries tutelars que comparteixen el seu temps d’oci amb les persones amb discapacitat intel·lectual a qui l’entitat dona suport, establint una relació personal i individualitzada, que perdura en el temps i que potencia les seves capacitats i benestar emocional.

Alhora, l’entitat defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i ofereix el suports necessaris perquè puguin desenvolupar el seu projecte personal al llarg de la seva vida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article