Presenten una nova denúncia contra agents de policia al CIE de Barcelona per agressions

Una de les persones agredides i testimoni dels fets serà deportada aquest dimecres

Tanquem els CIE, Irídia i la PAHC Bages exigeixen que s’aturi qualsevol ordre d’expulsió i que li prenguin declaracions a l’agredit


Tanquem els CIE i Centre Irídia, amb el suport de la PAHC Bages, presenten una denúncia conjunta per delicte de lesions i contra la integritat moral per part de funcionaris públics contra interns del CIE de Barcelona.

Segons relata el testimoni a la denúncia, la tarda del passat dissabte 3 de febrer quatre agents del Cos Nacional de la Policia del CIE van tancar en una habitació que no disposa de càmeres de seguretat a dos interns del centre. A un, el van bufetejar i colpejar contra la paret. Després de l’agressió, el van fer marxar i van immobilitzar al segon intern.

La situació s’emmarca dies després d’una protesta dels interns al pati del centre on denunciaven el maltracte dels funcionaris cap a ells.

La persona denunciant, agredida i testimoni, serà deportada demà. Les tres plataformes exigeixen la suspensió de qualsevol ordre d’expulsió de les afectades per tal que se’ls pugui prendre declaració. Les organitzacions també exigeixen que s’obri una investigació i que s’aturin les deportacions per tal de poder investigar els agents responsables i que no quedin impunes els fets ocorreguts.

Més denúncies

No és la primera vegada que s'han denunciat agressions al CIE de la Zona Franca. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ja va obrir una actuació d'ofici el passat setembre del 2017 per investigar la presumpta agressió de la policia espanyola a una vintena d'interns que havia estat també denunciada pel Centre Irídia i Tanquem els CIE davant el Jutjat de Guàrdia. Segons dades del govern espanyol, del 2010 al 2016 al CIE de la Zona Franca es van registrar 267 de les 290 agressions contra interns detectades en tots els CIE de l'Estat espanyol.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article