Itàlia reté el vaixell de Proactiva Open Arms i l'acusa de fomentar la “immigració il·legal”

Òscar Camps denuncia que impedir el rescat de vides en perill a alta mar “contravé l'Estatut dels Refugiats de l'ONU”


Itàlia ha immobilitzat aquest diumenge de forma preventiva el vaixell de Proactiva Open Arms per ordre de la fiscalia de Catània. El fundador de l'ONG dedicada al rescat de migrants al Mediterrani, Òscar Camps, ha indicat a través de Twitter que se'ls acusa de fomentar la immigració irregular i l'associació criminal.

Camps denuncia que “impedir el rescat de vides en perill a alta mar amb la finalitat de retornar-les per la força a un país no segur com és Líbia equival a dur a terme una devolució en calent, contravé l'Estatut dels Refugiats de l'ONU”.

El fundador de Proactiva Open Arms subratlla que protegir la vida humana al mar “hauria de ser la prioritat absoluta de qualsevol cos civil o militar, es digui Guarda Costes, Salvament Marítim o Armada” i afegeix que “així ho estipula igualment el dret del mar”.

“No hauríem d'oblidar que no solament són els drets humans de les persones que fugen a la recerca de refugi els que estan en joc, són els drets de tots els ciutadans de la Unió Europea els que s'estan vulnerant”, assegura Camps. per tal d'explicar en quina situació es troba el vaixell i la seva tripulació, i quin és el posicionament de l'entitat, l'ONG ha preparat una roda de premsa a Barcelona, on hi assistirà l'alcaldessa Ada Colau i el periodista Jordi Évole.

Proactiva Open Arms és una ONG que vela pels drets humans en el marc, i que va iniciar la seva tasca de rescat i salvament al setembre del 2015 a Lesbos, Grècia, on va rescatar milers de persones al mar Egeu. A l'estiu del 2016 va ampliar la seva missió al Mediterrani central, on va rescatar 15.000 persones durant quatre mesos amb el veler Astral. Des que va començar la seva missió al Mediterrani central han rescatat 26.500 persones, 5.000 de les quals a bord de l'Open Arms.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article