Què sabem de la Síndrome de Down: les cinc preguntes per a les que no tenim resposta

Un vídeo de Down Catalunya posa en evidència el desconeixement de la síndrome i com això representa una barrera per a la plena integració


Les persones amb Síndrome de Down es poden casar? Poden comprar tabac i alcohol? Poden viatjar soles? Poden obrir un compte bancari? Poden votar? Aquestes són les cinc preguntes que l'associació Down Catalunya ha volgut fer a diversos catalans i catalanes per demostrar que aquesta discapacitat intel·lectual és encara massa desconeguda.

En el Dia Mundial de la Síndrome de Down, el vídeo posa en evidència el desconeixement general entorn aquesta síndrome i com això representa una barrera per garantir la plena inclusió d'aquestes persones. Les respostes dels entrevistats al vídeo són ben eloqüents: “Imagino que sí”, “No ho sé”, “No en tinc ni idea”, “Ostres!” o, directament, un silenci incòmode.

 

La Coordinadora Down Catalunya va néixer amb l’objectiu de treballar en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment aquelles amb la Síndrome de Down. El seu objectiu és formar una plataforma que pugui treballar de forma conjunta en la millora de la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down en tot el territori català.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article