El 66% de les aules del Vallès Occidental supera els 25 alumnes que marca la llei

El professorat d'infantil i primària denuncia la “sobreràtio” i reclama una “solució real”


Els docents de l'ensenyament públic no universitari del Vallès Occidental denuncien que hi ha una situació de “sobreràtio” generalitzada en aquesta comarca. Els professors indiquen que el 66% dels grups classe que hi ha en aquesta zona del territori superen la xifra de 25 alumnes per aula que marca la llei. Afirmen que aquest excés d'infants es tradueix en 1.726 alumnes, el que equivaldria a 70 grups nous i quatre escoles de doble línia.

“Entenem que l'excepcionalitat per ampliar ràtio ha d'existir però no volem que un fet extraordinari esdevingui la normalitat”, afirma Jesús Ortiz, delegat del col·lectiu de professors de secundària del Vallès Occidental, que reclama “una solució real”.

La qualitat de l'educació, en perill

Els mestres han assegurat que l'excedent d'alumnes afecta la qualitat de l'educació que reben els infants i demanen a Ensenyament que davant increments d'alumnat creï noves línies o construeixi més centres educatius. "Si es produeix un augment de 25 alumnes no es pot resoldre repartint-los per diversos centres, el que cal és crear un nou grup", afirma Jesús Ortiz, delegat del col·lectiu de professors de secundària del Vallès Occidental.

Els professors han aprofitat l'ocasió per criticar la ràtio de 25 alumnes per classe que, des del seu punt de vista, “és una trava per dur a terme projectes”. Han proposat establir un màxim de 20 a primària i 25 a secundària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article