L'USTEC qualifica de “purga política” l'actuació del Ministeri d'Educació contra els mestres

Ensenyament ha confirmat que les denúncies per adoctrinament es van iniciar el passat mes d'octubre i s'ha donat resposta a totes


El sindicat majoritari en el sector de l'ensenyament, USTEC-STEs qualifica de “purga política” l'acció del ministeri d'Educació i les acusacions d'adoctrinament i assetjament a una quarantena de centres catalans. El portaveu de l'organització, Ramon Font, ha recalcat que no estan “disposats a acceptar-ho” ja que són acusacions fonamentades amb “molt poc rigor” a través de denúncies anònimes i aplicatius a internet. Per això, des d'USTEC-STEs s'estan organitzant mobilitzacions “el màxim d'unitàries possibles” per defensar la tasca dels docents, el que consideren “el moll de l'os d'una societat democràtica”.

Font ha assegurat que no es descarta cap tipus de mobilització i ha fet el paral·lelisme amb els expedients a quatre directors de les Balears amb el decret del trilingüisme i que va derivar amb una vaga indefinida. Font ha explicat que s'està animant al professorat a fer assemblees per decidir quin tipus de mobilització tirar endavant però està convençut que “la gent n'està tipa” perquè s'ha traspassat “una línia vermella”.

En aquest sentit, recalca que hi ha professorat que normalment no demana mobilitzacions que ja considera que “s'ha de fer alguna cosa”. Font confia que qualsevol acció reivindicativa tindrà al costat tota la societat. Pel portaveu d'USTEC-STEs, l'acció del Ministeri, coneguda 7 mesos després de l'1-O fa pensar que volen “atiar” el conflicte i “criminalitzar” el professorat per recuperar aquest ambient quan ja s'havia “apaivagat” i els centres havien recuperat la normalitat i la tranquil·litat.

Per Font, l'objectiu del ministeri que dirigeix Méndez de Vigo és fer desaparèixer “la pluralitat del professorat”. Font assegura que és una “clara ofensiva” del partit Popular amb política de la ultradreta. Situa també, la manca de consellera com un dels problemes per solucionar-ho.

Per la seva banda, el Departament d’Ensenyament ha confirmat, a través d'un comunicat, que totes les denúncies per adoctrinament que actualment s’han fet públiques a través dels mitjans de comunicació es van iniciar el passat el mes d'octubre.

El Departament, segons resa el comunicat, “ha donat resposta a la totalitat d’aquestes denúncies. En aquest sentit, només n’hi ha dues que han estat judicialitzades, ja conegudes, i en les quals no s’ha obert cap expedient a cap docent”. A més, Ensenyament “reitera la confiança en tots els docents del sistema educatiu català i els referma tot el seu suport.

Somescola també denuncia els “atacs infundats”

La plataforma Somescola ha denunciat aquest divendres els “atacs infundats” contra docents catalans per la via penal, com el cas dels nou professors de l'IES EL Palau de Sant Andreu de la Barca, denunciats per un presumpte delicte d'oli. Somescola considera que s'està donant una campanya política en contra el model d'escola catalana, democràtica i cohesionadora.

Des de la plataforma, que agrupa més de 50 entitats del món educatiu, social i cultural de Catalunya, es recorda que els docents compleixen la seva funció educativa i es lamenta que els qui l'ataquen i impulsen denúncies anònimes contra els professionals de l'educació “minen irresponsablement els fonaments de la democràcia”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article