‘NOSaltres’: el Teatre Lliure fa d'altaveu d'aquells que són invisibles

Del 10 de maig al 22 de juny el teatre acollirà xerrades, teatres, exposicions fotogràfiques i projeccions cinematogràfiques


Augmentar la consciència sobre la discriminació i la desigualtat social per causa de la raça, l'origen, la discapacitat, el gènere, l'orientació sexual, l'envelliment, la pobresa i la indigència. Aquest és l'objectiu de ‘NOSaltres, Mostra de Teatre Inclusiu’, que es podrà veure al Teatre Lliure, des del 10 de maig fins al 22 de juny.

“Sempre hem pensat que una de les grans funcions del teatre era fer de mirall. Mirall d’una societat. La nostra, actualment, està trencada i amb les peces seguim fent-nos reflexos”, expliquen membres de l’organització. NOSaltres vol ser l’altaveu d’aquells que “la resta ha fet tornar invisibles” i ho farà a través de quatre espectacles teatrals, quatre exposicions fotogràfiques, projeccions cinematogràfiques, aplicatius digitals i xerrades entorn de les persones refugiades, persones amb diversitat funcional, persones amb diversitat sexual i afectiva i persones sense sostre.

Del 10 al 12 de maig hi haurà sobre els escenaris l’obra ‘Trans’ (més enllà), del director Didier Ruiz de La Compagnie des Homes. Ruiz assegura que “vol obrir els ulls i el cor davant dels qui tenen una identitat sexual que no es correspon amb l'assignada per naixement”.

El divendres 11 de maig es projectarà el documental ‘EnFemme’, de la directora Alba Bardé, sobre aquest grup de suport a crossdressers, transvestits i transsexuals, i el 12 de maig el documental ‘Yes, We Fuck!’ de Raúl de la Morena i Antonio Centeno. Ambdues projeccions aniran acompanyades de taules rodones d’expertes en cada matèria.

Finalment, es presentaran 9 curtmetratges d'Escenaris Especials generats al voltant de l'espectacle els dies 12, 13 i 19 de maig i el 6 de juny. També el 12 i 13 de maig es podrà veure ‘Cinema’, en què la directora Clàudia Cedó reflexionarà sobre la representació i la presència de la discapacitat al cinema.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article