Arrels necessita 600 voluntaris per enquestar les persones que dormen al carrer

Tres de cada quatre persones sense llar pateixen una situació bastant o molt vulnerable, segons dades de la Fundació Arrels


Saber quantes persones dormen al carrer i conèixer què necessiten i quin grau de vulnerabilitat pateixen és primordial per definir polítiques i recursos eficaços. Per aquest motiu, la Fundació Arrels busca 600 persones voluntàries que vulguin sortir als carrers de Barcelona, la nit del 5 al 6 de juny, per enquestar les persones que hi dormen.

El cens de les persones que dormen al ras es realitza des de l’any 2016. Així, les xifres dels darrers dos anys mostren, per exemple, que tres de cada quatre persones pateixen una situació bastant o molt vulnerable, que una de cada quatre persones pateix malalties cròniques i que un terç de les persones que vam entrevistar ha estat víctima d’agressions físiques o verbals en algun moment.

L’objectiu del cens de persones sense llar és obtenir informació qualitativa sobre la situació d’aquestes persones i des del seu punt de vista. “Preguntarem quina és la seva realitat, el temps que fa que una persona viu al carrer, si reben suport de serveis socials o serveis similars, si poden anar al metge o si han estat víctimes d’agressions, entre d’altres”, destaquen des de la Fundació. Així, amb totes les respostes es podrà saber el grau de vulnerabilitat de pes persones que dormen al carrer.

Les enquestes del 5 de juny es faran entre les onze de la nit i les cinc de la matinada i les persones que ho vulguin es poden apuntar al web de la Fundació Arrels.

A més, a Barcelona, el 16 de maig es dimensionarà amb el recompte de persones que dormen al carrer organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar.

La informació que resulti del cens de persones que dormen al carrer, segons destaquen des de l'entitat, “és bàsica perquè parteix de les pròpies persones que dormen al ras”. A més, hauria de permetre “millorar els recursos i les polítiques que ja existeixen per lluitar contra el sensellarisme, així com detectar noves necessitats i engegar noves alternatives”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article