L'USTEC alerta d'una “nova retallada” i exigeix la reducció de jornada per als docents majors de 55 anys

El sindicat majoritari es queixa que la mesura “és completament necessària” i reclama reobrir el debat amb Ensenyament


L'USTEC-STEs denuncia que “una nova retallada” del nou Govern. El sindicat majoritari de l'educació es queixa que es nega als majors de 55 anys a reduir-se la jornada dues hores lectives. Asseguren des del sindicat que per un acord de govern del 2016 es va negar durant dos cursos aquesta reducció. Ara, expliquen, la mesa sectorial “està redactant“ un nou acord per al proper curs en el mateix sentit.

“Comencen malament, amb una mesura contra el professorat, sense cap millora i amb una retallada nova”, es queixen des de l'USTEC-STEs. A més, asseguren que no entenen que aquesta sigui “la forma de portar a terme les polítiques socials anunciades per Quim Torra“. Per això, reclamen la màxima cobertura d'aquest dret i exigeixen que s'intenti de nou anul·lar-lo. 

També reclamen al Govern que, paral·lelament als primers pressupostos que es tramiten, es reobri la negociació d'altres debats amb els sindicats, com ara la recuperació de la reducció de la segona hora lectiva per a tot el professorat, com expliquen, ja s'havia acordat. A més, recorden que “la reducció per als majors de 55 anys és una mesura completament necessària per als i les docents, ja que alleugereix, en part, i millora la feina d’aquest col·lectiu.“

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article