“Soc la primera persona amb discapacitat intel·lectual que forma part del Consell Rector”

Montserrat Vilarrasa ja fa dos anys que treballa com a vocal a l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona


Montserrat Vilarrasa fa dos anys que és vocal del Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona. “Soc la primera persona amb discapacitat intel·lectual que forma part del Consell Rector. Crec que aquesta és la forma més autèntica d’inclusió, perquè si s’ha de decidir sobre nosaltres, ha de ser amb nosaltres”, explica Vilarrasa.

En aquest dos anys, Montserrat Vilarrasa ha reivindicat el reconeixement de la figura de l’assistent personal per a persones amb discapacitat intel·lectual, una major accessibilitat de la documentació i funcionament de les reunions, la participació en igualtat de condicions a les votacions decidint per ella mateixa i el disseny d’una campanya de conscienciació sobre els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, entre d’altres.

Per tal de donar a conèixer la seva tasca, des de la Fundació Catalana de Síndrome de Down han elaborat un vídeo, que repassa la seva trajectòria i com ha arribat fins al Consell Rector. “El 2016 vaig ser escollida amb 135 vots. Ni m'ho creia. A les primeres reunions votava en blanc, perquè no entenia massa. Però en aquests dos anys he anat agafant confiança i ja només ho faig en alguna ocasió”, afirma Vilarrasa al vídeo.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article