Barcelona tanca 2.355 pisos turístics de les 4.148 ordres de cessaments que ha dictat des del 2016

La major part d'expedients iniciats es troben als districtes de Ciutat Vella i L'Eixample, seguits de Sant Martí, Sants-Montjuïc i Gràcia


Barcelona ha ordenat, des del juliol del 2016, el cessament de 4.128 pisos turístics. D'aquests, n'ha tancat 2.355, que han acatat de forma voluntària, i 226 s'ha ordenat que es precintessin. Un any més tard, el consistori ha comprovat que el 90% d'aquests pisos no havien tornat a obrir l'activitat.

En total, a més, s'han imposat 5.503 sancions i s'han inspeccionat 81 edificis sencers, 21 residències d'estudiats i 61 pensions amb activitat turística que no tenien la llicència. De fet, l'equip d'inspecció s'ha centrat sobretot a desemmascarar xarxes organitzades de persones que actuen amb diversos pisos alhora.

La major part d'expedients iniciats es troben als districtes de Ciutat Vella i L'Eixample, seguits de Sant Martí, Sants-Montjuïc i Gràcia.  Alhora, el consistori continua treballant amb les plataformes de lloguer vacacional en el marc de la taula de treball conjunta, que ja compta amb Airbnb, que se suma a Homeaway, Booking, TripAdvisor, Rentalia i Apartur, per avançar cap al total compliment de la legalitat en la seva activitat.

Una campanya de turisme just

A més, aquest estiu l'Ajuntament impulsa una campanya de conscienciació a favor d’un “turisme just” i contra els allotjaments turístics il·legals, que enguany es compartirà amb Sevilla i Santiago de Compostela. Amb el lema #fairtourismBCN, l'objectiu és explicar que cal controlar l'allotjament turístic il·legal per millorar la convivència a la ciutat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article