Una campanya permet escoltar en cargols de mar les històries de les persones que creuen el Mediterrani

La Comissió d’Ajuda al Refugiat lamenta que les arribades de migrants d’enguany no estan generant la mateixa “empatia” que altres anys


La Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) ha llançat la campanya ‘L'altre so del mar’ a la platja de Sant Sebastià de Barcelona. Mitjançant cargols de mar amb un xip d’àudio a l’interior, la iniciativa vol acostar a la ciutadania les històries de les persones que creuen el Mediterrani per arribar a Europa, explicades pels mateixos supervivents.

“Volem donar veu a les persones refugiades que estan arribant a les nostres costes buscant seguretat i protecció”, explica Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), i afegeix que l’arribada de refugiats d’enguany no està generant la mateixa “empatia” que altres estius.

Els cargols estaran disponibles a la platja de Sant Sebastià dimarts, i després seran traslladats a altres platges de l’estat espanyol. Les mateixes històries es poden escoltar a Twitter, en un fil de la CEAR amb el hashtag #ElOtroSonidoDelMar.

“Esperaves escoltar el so del mar? Escolta aquesta història i descobreix que el mar no sempre sona igual per a tots”. Aquestes són les primeres paraules que sentiran els ciutadans que vulguin descobrir les històries recollides per la campanya #ElOtroSonidoDelMar, ja ho facin via Twitter o mitjançant els cargols de mar repartits per les platges de l’Estat espanyol. A continuació, podran sentir la veu de persones refugiades i immigrants explicant la seva experiència travessant el Mediterrani.

El Peter, un immigrant nigerià resident a Catalunya, ha explicat als mitjans que durant el trajecte per creuar el Mediterrani des del Marroc va passar “fred, gana i cansament", i assegura que malgrat estar “content de poder explicar-ho avui”, no ho tornaria a fer atès el perill que suposa travessar el mar.

Lola Guillén, copywriter digital d'Ogilvy, l’empresa de publicitat a càrrec del projecte, ha destacat que “el mar no només té el so que coneixem la majoria, sinó que desgraciadament també sona d’una altra forma”. Un xip instal·lat a l’interior del cargol permet detectar el moviment i comença a reproduir l’àudio quan s’acosta a l’orella.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article