Mollerussa serveix 1.520 àpats a 20 infants amb dificultats socioeconòmiques durant el juliol i l'agost

Es tracta d'un programa que ja fa 5 anys que es desenvolupa per garantir que durant el període no lectiu menors de 4 a 12 anys mengin almenys dues vegades al dia


L'Ajuntament de Mollerussa ha garantit des del passat 10 de juliol i fins aquest proper divendres 31 d'agost 2 àpats al dia a una vintena d'infants d'entre 4 i 12 anys amb l'activació del Centre Obert La Banqueta, seguint amb el programa que es duu a terme des fa 5 estius.

En total s'han repartit 1520 àpats (760 esmorzars i 760 dinars) a les mateixes instal·lacions del centra que compta amb un espai adaptat com a cuina, segons ha indicat l'alcalde Marc Solsona. Els infants que es beneficien d'aquest programa, els quals són derivats des dels serveis socials de base que depenen del Consell Comarcal, han participat de dilluns a divendres de nou del matí a les tres de la tarda de diferents activitats formatives i de lleure organitzades per tècnics del Centre Obert i en les quals s'aprofita per seguir fent el treball amb la família pel que fa a hàbits i ajut en l'educació de determinats infants.

L'objectiu del programa, finançat pel Departament de Benestar i Família, és mantenir les activitats diàries dels centres oberts durant el període de vacances dels centres escolars per tal de garantir una alimentació saludable i a l'hora seguir amb el treball educatiu als usuaris d'aquests equipaments al llarg de tot l'any.

Durant aquest estiu, a banda de les activitats al centre i els jocs aquàtics que es feien a diari a les piscines municipals, els participants també han fet diferents sortides per conèixer equipaments que hi ha a la ciutat com són la caserna dels Mossos d'Esquadra, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila o el Casal per a la Gent Gran, entre altres. Així mateix, aquest divendres es farà l'activitat de tancament del programa conjuntament amb la vintena d'infants i joves de la resta de la comarca beneficiaris del programa a través d'un centre obert itinerant ubicat enguany al Palau d'Anglesola.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article