El Govern és partidari de la regulació del cànnabis a través del model de clubs

“No hem de lligar regulació amb l'increment del consum”, diu el sotsdirector general de Drogodependències


El Govern és partidari de la regulació del cànnabis a través del model de clubs. El sotsdirector general de Drogodependències de la Generalitat, Joan Colom, ha recordat que gairebé hi ha 900 clubs a Catalunya. Segons ha apuntat, alguns actuen sota uns criteris correctes, advertint dels efectes del cànnabis, i d'altres simplement ho fan com un negoci.

“No podem amagar el cap sota l'ala”, ha dit Colom, que ha subratllat que amb aquesta regulació es podrien establir una sèrie d'obligacions per als clubs, com la quantitat màxima a distribuir per dia. De tota manera, ha desvinculat la regulació d'un increment del consum.

Colom ha remarcat que el cànnabis no és aconsellable des del punt de vista de la salut pública, igual que tampoc ho és el tabac o l'excés d'alcohol. Al seu parer, cal treballar amb les famílies i en l'àmbit educatiu, però ha remarcat que “és millor mirar de comprometre els clubs en aquesta mateixa política”.

En tot cas, el 85% dels ingressos d'adolescents en urgències són per alcohol, davant del 2,5% per drogues. Això sí, l'edat és un factor important, ja que l'afectació del cànnabis per a una persona jove és més rellevant.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article