La salut mental en l’adolescència centrarà el tercer col·loqui ‘Socialitzant BCN’

El 75% dels trastorns mentals comencen abans dels 18 anys i el 33% han seguit un tractament amb fàrmacs

L’Espai Francesca Bonnemaison acull aquest 22 de novembre el proper debat del cicle ‘Socialitzant BCN: cooperar per fer ciutat’


El 75% dels trastorns mentals comencen abans dels 18 anys i el 33% han seguit un tractament amb fàrmacs. L’adolescència, per tant, és l’etapa en què apareixen la major part dels trastorns mentals i que és més difícil d’assimilar, pels més joves i el seu entorn. És per això que en aquesta etapa és primordial tenir eines per a una bona educació emocional. Per debatre aquest fenomen, el mitjà digital Social.cat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona, organitza el proper dijous 22 de novembre el col·loqui ‘La salut mental en l’adolescència: la necessitat d’una educació emocional’, que s’emmarca dins els col·loquis ‘Socialitzant BCN: cooperar per fer ciutat’. (Inscripcions aquí)

La taula rodona, que tindrà lloc a les 18h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7), és el tercer de quatre col·loquis programats durant el segon semestre del 2018. L’objectiu és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts de la ciutat de Barcelona amb la intenció de generar debat.

El context de la jornada

Trastorns de conducta alimentària, trastorns d’ansietat, trastorns de dèficit d’atenció i hiperactivitat i trastorns de l’espectre autista són els principals diagnòstics en l’adolescència. A més, la pobresa agreuja les possibilitats que un d’aquests trastorns es desenvolupi: el 9% de menors atesos als centres de salut mental per a joves presenten un nivell socioeconòmic molt baix.

El Social.cat ha recollit totes les dades imprescindibles per conèixer aquesta realitat en un dossier, que inclou també opinions i entrevistes a experts en aquesta matèria. Per obtenir-lo, podreu consultar-lo al web www.social.cat/socialitzant/ a partir de dijous 22 de novembre.

Els ponents

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat tres ponents d’àmbits diferents per donar una visió polièdrica d’aquesta realitat.

Jordi Formiguera, Gestor Transversal d’Inserció Laboral de la Fundació Joia

Niobe Portero, activista d’Obertament

Marta Gaspar, activista d’Obertament

Representant de l’Ajuntament de Barcelona

La periodista del Social.cat, Mar Barberà, moderarà el debat.

El proper debat se celebrarà el dia 11 de desembre i girarà entorn al sensellarisme i el model Housing First.

El Social.cat

Social.cat és el mitjà de comunicació de referència de l'acció social a Catalunya. Des de fa nou anys omple el buit informatiu d’aquest àmbit i procura la interacció entre els diferents agents del tercer sector. El portal és una iniciativa de Xadica, una entitat sense ànim de lucre que neix el 2003 amb l’objectiu de promoure projectes digitals en tots els sectors de la nostra societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Marta Barcelona
1.

Molt interessant! Cal inscripció prèvia? Gràcies!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article