El Congrés insta Sanitat a permetre comercialitzar un dels medicaments “més efectius” en la prevenció de la sida

El Partit Demòcrata, impulsor de la moció, recorda que cada s'infecten més de 5.000 persones arreu del món


El diputat del Partit Demòcrata al Congrés, Sergi Miquel, ha defensat aquest dijous a la comissió de Sanitat una Proposició no de Llei que insta el Ministeri de Sanitat a autoritzar la comercialització de la Profilaxi pre-exposició (PrEP). “És un dels medicaments de prevenció del VIH més efectiu i no té cap sentit que el Ministeri bloquegi la seva distribució”, ha dit el diputat durant la seva intervenció, que ha recordat que “cada dia s’infecten al món més de 5.000 persones. No podem esperar més”.

El diputat ha defensat que la PrEP és un fàrmac “amb resultats contrastats i amb més d'un 90% d'eficàcia”, i ha afegit que “països del nostre entorn com França, Noruega o Bèlgica ja l’han implementat en els seus sistemes sanitaris”. Per a Miquel aquest fet contrasta amb la situació a l'Estat espanyol, on unes 1.000 persones prenen aquest fàrmac “sense control mèdic, sense garanties de qualitat i generant desigualtat respecte aquells que no poden accedir al mercat negre”.

La iniciativa, aprovada per tots els grups parlamentaris, insta el govern espanyol a autoritzar l'ús de la PrEP i a introduir-la entre les estratègies de prevenció de la transmissió de la sida. També a facilitar la informació i consells sanitaris precisos als que tenen més risc de contraure la malaltia i poden ser beneficiaris d'aquesta estratègia. Finalment, la moció demana que s'avanci en l'actualització de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut, mitjançant la inclusió de la PrEP.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article