600 àpats de Nadal contra la soledat

Amics de la Gent Gran alerta sobre el deteriorament del benestar de les persones grans a causa de la soledat no desitjada


Espanya encapçala la mitjana d’esperança de vida europea amb 83 anys de mitjana. Aquest èxit com a societat, però, contrasta amb el fet que, segons l’OCDE, la nostra mitjana d’esperança de vida sana és de les més baixes, finalitzant l’edat sense problemes de salut rellevants als 66 anys. En aquest sentit, la soledat no desitjada que pateixen milers de persones grans és un factor amb un impacte dràstic sobre el deteriorament de la seva salut física, mental i emocional.

Aquesta situació que afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya es veu agreujada per la nostàlgia i la tristor que suposa viure un Nadal en soledat, en contraposició a l’alegria dels carrers.

Davant d’aquesta problemàtica, entre el dijous 13 i aquest diumenge 16 de desembre, Amics de la Gent Gran celebrarà a 16 ciutats de Catalunya 19 dinars amb més de 600 persones grans, les quals compartiran l’àpat amb els voluntaris i voluntàries que els donen suport durant tot l’any. Assistiran al Dinar institucional de Barcelona diferents personalitats públiques com l’alcadessa de Barcelona Ada Colau, com a mostra de suport a la causa.

Així mateix, centenars de voluntaris i voluntàries lliuren aquests dies un regal de Nadal a les 1.600 persones grans que acompanya l’entitat. Tot plegat representa la possibilitat de compartir una estona de caliu humà i alegria que permeti les persones grans ser de nou partícips de la festivitat del Nadal.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article