Identifiquen la participació d'un sistema de transmissió neuronal en els dèficits cognitius de la síndrome de Down

Un estudi de la UPF fet amb ratolins model situa un receptor com una possible diana terapèutica


Un estudi del Laboratori de Neurofarmacologia de la UPF ha descobert la participació del sistema endocannabinoide, un sistema de transmissió neuronal, en les alteracions cognitives de models de ratolí amb síndrome de Down.

El treball, publicat a Neurobiology of Disease també ha identificat el receptor per a cannabinoides de tipus 1, com una possible diana terapèutica. Segons la primera autora de l'article, Alba Navarro-Romero, se sabia que aquests sistema està relacionat amb múltiples funcions, com ara els processos d'aprenentatge i la memòria, però que no s'havia explorat el seu paper en els dèficits cognitius de la síndrome de Down.

Amb aquesta investigació, s'ha comprovat que l'augment en l'expressió del receptor CB1 estaria associat als problemes de memòria que tenen els ratolins, com per exemple, per a recordar objectes que han explorat prèviament.

En l'estudi, la inhibició d'aquests receptors va millorar els problemes de memòria que s'observen en els ratolins model de síndrome de Down de tots dos sexes. Per això es considera que s'ha reafirmat el paper dels receptors com a potencial diana a explorar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article