Catalunya, el segon territori de l’Estat espanyol on més peticions d’asil es realitzen

S’han registrat 8.034 persones sol·licitants, la major part provinents de Veneçuela, Colòmbia i Síria


Catalunya segueix sent un dels territoris de l’Estat que més sol·licituds d’asil de persones refugiades de l’Estat espanyol, darrere només de Madrid. En total, aquest 2018 es van registrar 8.034 peticions. A l’Estat espanyol es va registrar un nou rècord amb 54.065 sol·licitants admesos a tràmit, encara que aquest suposi només un 0,1% del total de la població de l'Estat. Les xifres les recopila, com cada any, la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR).

L’ens alerta que, de totes aquestes sol·licituds, però, només s’han acceptat una de cada quatre, és a dir, 11.875 peticions. El percentatge de protecció va decréixer del 35% al 24% respecte l’any anterior. Així mateix, també recorda el CEAR que el govern espanyol va reconèixer la protecció internacional a 2.895 persones, de les quals només 575 van obtenir l'estatut de refugiat, menys el 5% de les peticions resoltes.

“En lloc d'agilitzar les resolucions, el nombre de sol·licituds pendents pràcticament s'ha duplicat en un any”, denuncia l’entitat. Així, prop de 80.000 persones estan pendents d'una decisió de la que depèn la seva vida.

Denegacions per països

Per nacionalitats, Veneçuela ha tornat a ser aquest 2018 el primer país d'origen dels sol·licitants amb més de 19.000 peticions, seguit de Colòmbia (8.650), Síria (2.775) i Hondures (2.410). De fet, precisament per aquest motiu, els sol·licitants d'asil de Veneçuela van ser els més denegats.

“Confiem en què el govern espanyol concedeixi el permís per raons humanitàries tal i com va anunciar, així com a altres persones provinents d'altres paÏsos que ho requereixin”, ha reclamat el CEAR en la presentació de les xifres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article