Salut aposta per la professió infermera i s'adhereix a la campanya ‘Nursing Now’

La consellera Alba Vergés destaca que els sistemes de salut articulats des de les infermeres han millorat l'estat de salut de la població


El Departament de Salut s’adhereix a la campanya ‘Nursing Now’, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut i el Consell Internacional d’Infermers i Infermeres.

Es tracta d’una campanya, que s’allargarà fins al 2020, i que té com a objectiu impulsar l’excel·lència i la centralitat de les cures infermeres com a instruments per millorar la salut de la població i disminuir les desigualtats.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presidit aquest dijous a Barcelona l’acte de signatura de l’adhesió del Departament a la campanya, durant el qual ha recordat que “hi ha evidència científica que aquells sistemes de salut que han sabut articular-se des de la professió infermera han millorat l’estat de salut de la població, en especial, de la més vulnerable socioeconòmicament”.

Vergés ha refermat la voluntat del Govern de la Generalitat de Catalunya de desplegar plenament les competències infermeres perquè “tenim molt clar que les infermeres i els infermers són uns dels principals eixos de transformació del sistema de salut de Catalunya”.

També ha manifestat que “és necessària una major influència de les infermeres en el disseny de les polítiques de salut; fer-les partícips de les decisions estratègiques perquè liderin el sistema de salut”.

Han acompanyat la consellera de Salut a la taula inaugural de la Jornada, la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Núria Cuixart, i la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut, Maria Sardà. L’acte també ha comptat amb la presència de la doctora en psicologia Barbara Stilwell, directora executiva de la campanya Global Nursing Now, que ha pronunciat la conferència Why nurses? Why now? (Per què infermeres? Per què ara?)”.

Una campanya dissenyada pels professionals d’infermeria

La campanya Nursing Now va ser fundada per infermers i infermeres i altres experts de l’àmbit de la salut a partir dels resultats de l’informe Triple Impact de 2016, elaborat pel Grup Parlamentari sobre Salut Mundial que componen tots el partits del Regne Unit i que copresideix lord Nigel Crisp, qui també copresideix la Junta de Nursing Now.

Entre els seus objectius, s’espera que el 2020 hi hagi més inversió per millorar l’educació, el desenvolupament professional, les normes, la regulació i les condicions de treball per als infermers i infermeres, així com també una més gran i millor difusió de les pràctiques efectives i innovadores en infermeria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article